De Behandeling

Hoe verloopt een acupunctuurbehandeling?
Het onderzoek en de diagnose

Een effectieve behandeling begint met de juiste diagnose. Bij Oxrider Clinic besteden we dan ook veel tijd en aandacht aan het stellen van een goede diagnose. De meeste mensen kunnen hun klacht wel duidelijk beschrijven. Dat is voor ons natuurlijke belangrijke informatie maar het is niet genoeg. Het stellen van de juiste diagnose komt bij ons tot stand door het voeren van een gesprek, aandachtig te kijken en uw tong en pols te onderzoeken. Eventueel kan er ook nog aanvullend bewegingsonderzoek of een onderzoek van de buik plaatsvinden.

Als u voor de eerste keer bij ons komt, bespreken uitgebreid uw klacht. Maar ook andere dingen, denk aan uw eetlust, stoelgang of slaappatroon komen aan bod. Bij vrouwen vragen we ook naar het verloop van uw menstruatiecyclus. Verder willen we dingen weten over uw dagindeling, uw werkzaamheden, uw humeur en geestelijke gesteldheid en of u een ochtend- of een avondmens bent. Zo krijgen we een beter beeld van uw dagelijkse functioneren. En daaruit kunnen we afleiden hoe het is gesteld met uw energiebalans.

Aan de hand van al deze gegevens, stellen wij een Chinese Geneeskundige Diagnose, waarop we de behandeling afstemmen. Het eerste consult bestaat dus uit een gedeelte onderzoek en direct behandelen.