Acupunctuur bij Hoofdpijn

Er zijn vele soorten hoofdpijn, van een zeurende pijn tot een flinke migraineaanval en ook de oorzaken van hoofdpijn kunnen zeer divers zijn. Veel voorkomende vormen van hoofdpijn zijn spanningshoofdpijn en migraine. Spanningshoofdpijn ontstaat doordat de spieren van de schouders en de nek gespannen zijn, wat een zeurende pijn kan veroorzaken, die een paar uur of een paar weken duren. Migraine geeft meestal een bonkende of stekende pijn aan één kant van het hoofd op die vaak enkele dagen kan aanhouden.

Wat kan acupunctuur doen bij hoofdpijn?

Allereerst gaan we op zoek naar de precieze oorzaak van uw hoofdpijn. We bekijken daarbij naar de plek van de pijn, het soort pijn en naar andere mogelijke oorzaken als emotionele druk of overspannenheid. Ook is het voor ons belangrijk te weten of uw hoofdpijn het gevolg is van een andere aandoening, bijvoorbeeld een verhoogde bloeddruk.

Bij hoofdpijn is een acupunctuurbehandelinger er meestal op gericht een teveel aan ‘stijgende’ energie te laten dalen. Zodra uw energiehuishouding weer in balans is, verbetert ook de bloedcirculatie en zullen uw klachten snel afnemen.