Acupunctuur bij kinderen

Kleine kinderen en baby's reageren opvallend goed en snel op een acupunctuurbehandeling. Dat komt omdat hun energiesysteem nog zuiver en volop in ontwikkeling is. Hierdoor zijn veel klachten en aandoeningen heel goed te behandelen met acupunctuur.

Veelvoorkomende klachten
Bij jonge kinderen zijn het spijsverteringsstelsel en het afweersysteem nog volop in ontwikkeling en dat maakt ze kwetsbaar voor invloeden van buitenaf. Bij de volgende klachten bij (jonge) kinderen kan acupunctuur verlichting of genezing bieden:
- chronische verkoudheid
- eczeem
- chronische oorontsteking
- allergieklachten
- hoesten
- diarree
- astma
-obstipatie

Maar ook bij klachten die meer met het gedrag van uw kind te maken hebben, kan acupunctuur helpen. U kunt hierbij denken aan:
- bedplassen
- angsten
- slecht slapen
- gebrek aan zelfvertrouwen
- slecht eten
- druk, nerveus gedrag
- verhoogde gevoeligheid

Bij kinderen gebruiken we extra dunne naaldjes, waarvan ze nauwelijks iets voelen. Bij de allerkleinsten worden de naaldjes direct na stimulatie verwijderd. Bij de grotere kinderen kunnen de naaldjes wat langer blijven zitten. Soms gebruiken we geen naaldjes, maar masseren we bepaalde punten. Tijdens de behandeling kan uw kind meestal gewoon op schoot blijven zitten.

Om de verstoringen in de energiebalans van uw kind goed in kaart te brengen, stellen we u vragen over het eet- en slaapgedrag en het ontlastingspatroon van uw kind. Verder is de behandeling gericht op de specifieke klacht waarmee u komt.