Blaasproblemen

Blaasklachten komen vaak voor, vooral bij vrouwen en kunnen voor veel ongemak zorgen. Met acupunctuur kunt u iets doen aan blaasklachten. Veel voorkomende klachten zijn blaasontsteking en incontinentie.

Incontinentie of urineverlies zónder aandrang heet komt vaak voor na een zwangerschap of bij oudere vrouwen en wordt veroorzaakt door verzwakte bekkenbodemspieren. Het urineverlies ontstaat bij een plotselinge inspanning zoals niezen, rennen of lachen. Wanneer er wel aandrang is, maar het niet lukt de urine op te houden, kan een blaasontsteking, suikerziekte of een neurologische aandoening de oorzaak zijn.

Wat kan acupunctuur doen bij blaasontsteking en incontinentie?

Allereerst kijken we wat de oorzaak van uw klachten is. Als dat duidelijk is,stemmen we daar de behandeling op afs. Bij incontinentie is de behandeling onder andere gericht op het verhogen van de spierspanning rondom de blaas en in de bekkenbodem. Bij een blaasontsteking wordt uw algemene weerstand verhoogd waardoor bacteriën minder kans krijgen zich te vermeerderen. Een acupunctuurbehandeling verbetert het functioneren van de urinewegen. Het grote voordeel van acupunctuur is dat het ook een preventieve werking heeft.