Maag- en Darmklachten

De maag en de darmen zijn een onderdeel van ons spijsverteringssysteem. Een slecht werkende spijsvertering heeft namelijk een grote invloed op het gevoel van welbevinden. Er zijn verschillende maag- en darmklachten waarbij acupunctuur goed kan helpen.

Prikkelbare of spastische darm
Bij een prikkelbare darm zijn de zenuwen overgevoelig voor allerlei invloeden. Gaat die overgevoeligheid gepaard met krampen, dan noemen we dat een spastische darm. De klachten variƫren van een opgeblazen gevoel, diarree, al dan niet afgewisseld met obstipatie tot winderigheid en buikpijn. Ook kunnen er schommelingen zijn in uw eetlust.

Maagklachten
Veelvoorkomende maagklachten zijn brandend maagzuur, misselijkheid, oprispingen en een opgeblazen gevoel.

Wat kan acupunctuur doen?
De energie van de spijsvertering moet naar beneden gericht zijn. Bij verstoringen in de energiebalans stijgt deze energie. De acupunctuurbehandeling is er op gericht de energie weer te laten dalen. Klachten als oprispingen, brandend maagzuur en braken nemen dan snel af. Soms is er ook sprake van een lokale energiestagnatie in de darmen die met een behandeling kan worden opgeheven. Verder zorgt acupunctuur ervoor dat de spijsvertering in zijn geheel weer goed gaat functioneren. Daarnaast kunnen we de behandeling aanvullen met kruidentherapie, voedingsadvies of massage.