This is [site:name]

De Behandeling

Hoe verloopt een behandeling met Chinese kruiden?
Het onderzoek en de diagnose

Bij uw eerste bezoek is het belangrijk om eerst tot een goede diagnose komen. Dit doen we op basis van een Chinese diagnose. Hiervoor houden we een intake gesprek (de anamnese) en voelen we de pols en bekijken we uw tong en naar uw lichaamshouding.

Een Chinese diagnose is altijd heel persoonlijk en ook de samenstelling van het kruidenrecept, stemmen we op iedereen persoonlijk af. De kruidenformule bestaat meestal uit meerdere kruiden, die door hun interactie elkaar versterken, elkaar sturen maar ook eventuele bijwerkingen elimineren.

Onze kruidentherapeuten zijn afgestudeerd herbalist, hebben een uitgebreide kruidenkennis en begrijpen hoe ze kruiden het meest effectief kunnen inzetten. We maken zo min mogelijk gebruik van standaardformules en stellen voor iedereen het meest optimale recept samen. Het kan dus voorkomen dat mensen met dezelfde klachten toch een verschillend recept krijgen.

Het eerste recept dat we uitschrijven is meestal voor drie weken. Eventueel wordt tijdens het verloop van de behandeling het recept nog aangepast. Ook houden we bij welke veranderingen optreden. Verbeteringen zijn over het algemeen direct merkbaar, maar het lichaam heeft wat meer tijd nodig om zich volledig te herstellen. Bij chronische klachten zijn er dan ook vaak meerdere behandelingen nodig.

De voorgeschreven kruiden worden meestal geleverd in poedervorm. Hiervan moet u een aantal schepjes op in water en dit mengsel drinkt u vervolgens op. Dit doet u dagelijks drie keer per dag totdat uw klachten zijn verdwenen of de gewenste situatie is bereikt.