Nieuwe klachtenwet

Nieuwe klachtenwet zorg geldt ook voor alternatieve behandelaars
Tuesday, December 9, 2014

Bij de nieuwe wetgeving vallen per 1 januari 2016 alternatieve behandelaars voortaan ook onder het toezicht van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ). Met de nieuwe wet - Wet kwaliteit klachten en geschillen zorg - valt ook de alternatieve en complementaire zorg nu hieronder.

Dit is een positieve ontwikkeling. Immers, het betekent een erkenning van de status van de alternatieve en complementaire zorg; deze wordt nu gelijkgetrokken met de reguliere zorg. Bovendien vinden wij het ook belangrijk dat de rechten van de patiƫnt zo goed mogelijk worden beschermd, al was en bent u uiteraard altijd goed beschermd bij ons.

Oxrider Clinic is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur (NVA) en wij voldoen aan alle strenge eisen en voorwaarden waaraan acupuncturisten moeten voldoen qua opleiding, nascholing en praktijkvoering. Wij worden hier o.a. op gecontroleerd door middel van visitaties. Bij klachten kunt u uw klacht indienen bij een onafhankelijke klachtencommissie van de NVA.