NINE PALACES ACUPUNCTURE - THE METHODS’ THEORY AND ITS CLINICAL APPLICATION

Prof. Feng Ning Han

5-9 juli 2019
10-18 uur (dag 1), 9-18 uur (dag 2 t/m 4), 9-14 uur (dag 5)

AANBEVOLEN

De Negen Paleizen Acupunctuur is gebaseerd op de twee mystieke diagrammen "He-Tu" en "Luo-Shu". Volgens de legende ontdekte keizer Fu Xi de "He-Tu", "het plan van de gele rivier", op de achterkant van een drakenpaard. Het beschrijft de zogenaamde voorhemelse rangschikking en toont een magisch vierkant dat is onderverdeeld in velden met nummering van 1 tot 9, waar ook het numerieke schema van de 5 fasen van afkomstig is.

Volgens het principe dat de macrokosmos de microkosmos weerspiegelt, kan de negen paleizenmethode - afhankelijk van de symptomen - worden toegepast voor behandelingen van het hele lichaam, evenals als voor een slechts gedeeltelijk aangetast deel zoals de wervelkolom, of een lichaamsregio met huidletsels of haaruitval. Het wordt ook gebruikt bij abdominale acupunctuur.

Het doel van deze methode is het balanceren van deficiëntie en exces. Een zwak gebied wordt versterkt door het behandelen van een ander overeenkomstig gebied, gelegen op een diagonale, horizontale of verticale as.

Op deze manier wordt een perfecte harmonie bereikt op Zang-Fu-niveau en worden lokale structuren geregenereerd.

Het systeem is zeer flexibel, zodat therapeuten de negen paleizen acupunctuur gemakkelijk kunnen combineren met andere acupunctuurmethoden. De synergiën optimaliseren het succes van de behandeling.

Tijdens deze 5-daagse cursus zal als eerste de theoretische achtergrond van het daoïstisch denken worden uitgelegd. Op basis hiervan zal in de volgende dagen de nadruk liggen op de technieken van de negen paleisacupunctuur in theorie en praktijk. Voor een beter begrip zullen er ook patiënten worden gepresenteerd en besproken.

Als u geïnteresseerd bent, bestaat de mogelijkheid in de kliniek van Dr. Feng Ning Han in China een stage te lopen.

Deze cursus wordt vertaald van Chinees naar Engels (gemakkelijk te begrijpen Engels).

Over de docent
Prof. Feng Ning Han werd in 1948 in Hangzhou geboren als één van de twee zonen van Dr. Feng Da Qi. Deze artsenfamilie gebruikt bepaalde daoïstische acupunctuurstijlen die gedurende meerdere generaties verder zijn ontwikkeld. Dr. Feng Ning Han paste ze toe in zijn dagelijkse werk gedurende de laatste ongeveer 50 jaar als acupunctuurarts. Al op 14-jarige leeftijd begon hij traditionele Chinese geneeskunde (TCM) van zijn vader te leren. Hij vergezelde hem bij thuisbezoeken, assisteerde hem bij behandelingen en beoefende Qigong en Taijiquan 's ochtends met hem. Op 19-jarige leeftijd begon hij TCM te studeren aan de Zhejiang Chinese Medical University (ZCMU) in Hangzhou. Nadat hij zijn studie had afgerond, runde hij meer dan 20 jaar de acupunctuurafdeling van het “spoorwegziekenhuis” in Hangzhou, totdat hij officieel met pensioen ging. Sinds zijn pensionering werkt hij nog steeds parttime aan de “Tong Jun Tang TCM-kliniek” in Hangzhou.

Bovendien doceerde hij zijn methoden aan Chinese en Westerse studenten aan de ZCMU in China en werd hij ook een populaire docent in westerse landen, zoals in Duitsland en op universiteiten in de VS.

Locatie
University Bonn-Rhein-Sieg Campus Rheinbach

Von-Liebig-Straße 20

53359 Rheinbach

Duitsland

TaalEngels (vertaald vanuit Chinees)
Prijs€ 640
Dit is een speciale kortingsprijs voor studenten van International Lectures.

U kunt zich per email (Engels) inschrijven via deze link. U krijgt dan binnen drie dagen antwoord.

U kunt zich per email ook bij ons aanmelden via deze link. Wij sturen uw aanmelding dan door naar de SGTCM. Zij zullen de inschrijving dan verder afhandelen.

Vereiste voorkennis
Basis TCM.

Doelgroep
Acupuncturisten, student acupuncturisten.

Geaccrediteerd door
Geaccrediteerd door AGTCM en de SGTCM-school.

​De accreditatie van AGTCM wordt overgenomen voor leden van Zhong.

Studenten uit Nederland en België moeten op persoonlijke titel voorafgaande aan de cursus accreditatie aanvragen bij hun vakvereniging. Wanneer een vakvereniging accreditatie heeft verleend, zullen wij dat op deze plek vermelden.