Skip to main content

Hoe verloopt een acupunctuurbehandeling?

Het onderzoek en de diagnose

Een effectieve behandeling begint met de juiste diagnose. Bij Oxrider Clinic besteden we dan ook veel tijd en aandacht aan het stellen van een goede diagnose. De meeste mensen kunnen hun klacht wel duidelijk beschrijven. Dat is voor ons natuurlijke belangrijke informatie maar het is niet genoeg. Het stellen van de juiste diagnose komt bij ons tot stand door het voeren van een gesprek, aandachtig te kijken en uw tong en pols te onderzoeken. Eventueel kan er ook nog aanvullend bewegingsonderzoek of een onderzoek van de buik plaatsvinden.

Als u voor de eerste keer bij ons komt, bespreken uitgebreid uw klacht. Maar ook andere dingen, denk aan uw eetlust, stoelgang of slaappatroon komen aan bod. Bij vrouwen vragen we ook naar het verloop van uw menstruatiecyclus. Verder willen we dingen weten over uw dagindeling, uw werkzaamheden, uw humeur en geestelijke gesteldheid en of u een ochtend- of een avondmens bent. Zo krijgen we een beter beeld van uw dagelijkse functioneren. En daaruit kunnen we afleiden hoe het is gesteld met uw energiebalans.

Aan de hand van al deze gegevens, stellen wij een Chinese Geneeskundige Diagnose, waarop we de behandeling afstemmen. Het eerste consult bestaat dus uit een gedeelte onderzoek en direct behandelen.

De tong

Uw tong geeft veel informatie over uw gezondheid. Bij de tongdiagnose kijken we naar de vorm en naar de kleur van uw tong, maar ook of er veel of weinig aanslag op zit. Verder ook nog naar de vochtigheid van uw tong en of er er kloofjes of pukkeltjes op zitten.

De pols

Het voelen van de pols is voor ons een belangrijk onderdeel van de diagnosediagnose. We luisteren niet alleen naar het kloppen van uw pols, maar voelen bij elk polsgewricht op drie plaatsen en op drie verschillende diepten. De gemeten spanning, breedte, diepte en snelheid geeft ons veel informatie over de hoeveelheid en de kwaliteit van de energie in de verschillende organen.

Oxrider Clinic

Aandachtig kijken

Door aandachtig naar uw lichaamstaal en –houding te kijken, komen we ook veel te weten over uw lichamelijke en geestelijke gesteldheid. Maar ook de conditie en mogelijke verkleuringen van uw huid, de tekening in uw gezicht en de conditie van uw haar en nagels zeggen iets over uw energiebalans.

Na de behandeling

Na de acupunctuurbehandeling voelen de meeste mensen zich heerlijk loom en moe. Daarnaast kunt u soms een dof en zwaar gevoel krijgen in het behandelde deel van uw lichaam. Dat is normaal en het gevoel trekt vanzelf weer weg. Doorgaans worden deze reacties na een paar behandelingen minder sterk.

Contact

Oxrider Clinic

Kloosterstraat 4
5481 BE  Schijndel
KvK: 64067262
IBAN: NL03ABNA0410034444
BIC: ABNANL2A

Gratis parkeren in parkeergarage Lochtenburg op 200 meter van de praktijk. Route via Google Maps.

Consulten

Liselotte Coenen
AGB: 90068869
Zhong

Yan Schroën
AGB: 90024724
NVA: D0711

Ichelle van Dooren
AGB: 90071282
NVA: D4306