Skip to main content

Veelgestelde vragen over Acupunctuur

We kunnen ons voorstellen dat u wat vragen heeft over acupunctuur. Hieronder hebben we de meest gestelde vragen voor u op een rijtje gezet. Staat uw vraag er niet bij, neem dan gerust contact met ons op.

Is een acupunctuurbehandeling wel hygiënisch?

Wij zijn aangesloten bij de NVA en verplicht te werken volgens strenge hygiënevoorschriften. Deze gelden voor de behandelkamer, alle handelingen en het gebruik van de naalden. Wij werken enkel met steriele wegwerpnaalden.

Doet een acupunctuurbehandeling pijn?

De prikjes van de dunne naalden voelt u nauwelijks. Soms voelen de mensen niet eens dat ze er zitten. Wel wordt een soort schokje ervaren. Dit fenomeen heet Dé Qi en is het een bewijs dat de juiste plek wordt geraakt en energie weer gaat stromen

Bij welke klachten kan acupunctuur helpen?

De WHO (World Health Organisation) heeft een indicatielijst samengesteld met aandoeningen waarbij acupunctuur als geneeswijze gebruikt kan worden. Onder het kopje Acupunctuur, sommen wij deze voor u op.

Helpt Acupunctuur bij kanker?

Er zijn aandoeningen, zoals kanker, chronische ziekten of anatomische afwijkingen, waarbij acupunctuur het probleem niet verhelpt maar wel symptomen als pijn en vermoeidheid vermindert of wegneemt. Ook na een operatie of bij (blijvend) letsel na een ongeval biedt acupunctuur verlichting en leidt het tot een beter herstel.

Hoe lang moeten de naalden blijven zitten?

Gemiddeld moeten de naalden zo’n 20 minuten blijven zitten. Afhankelijk van de klacht moeten de naalden er langer of korter in blijven zitten. Bij ooracupunctuur kan ook gebruikt gemaakt worden van “verblijfsnaaldjes” of “korreltjes” die zelfs een week kunnen blijven zitten.

Heb ik een verwijzing van de huisarts nodig?
Nee, u heeft geen verwijzing van uw huisarts nodig.

Moet ik iets meenemen?

Indien u medicijnen gebruikt, kunt u de eerste keer uw medicijnen(lijst) mee te nemen.

Helpt acupunctuur bij het stoppen met roken?

Acupunctuur helpt de behoefte aan nicotine te verminderen, maar de meest succesvolle methode om met roken te stoppen is om zowel de lichamelijke als de geestelijke afhankelijkheid te doorbreken. Wij besteden dus aan beide aspecten aandacht en geven u tips hoe u om kunt gaan met een leven zonder nicotine. Een behandeling met acupunctuur kan de longenergie en zelfs de wilskracht versterken. De vitaliteit keert meestal snel terug en u voelt zich energieker dan ooit. Zo wordt volhouden steeds gemakkelijker!

Moet ik erin geloven?

Nee, dat hoeft niet. Acupunctuur werkt ook bij kinderen en zij ‘geloven’ ook niet in acupunctuur.

Wordt acupunctuur vergoed?

Acupunctuur wordt vergoed in de aanvullende verzekeringen (alternatieve geneeswijzen). Afhankelijk van uw zorgverzekeraar krijgt u dan de hele of gedeeltelijke behandeling vergoed. Acupunctuur valt dus niet onder het eigen risico.
Oxrider Clinic

Contact

Oxrider Clinic

Kloosterstraat 4
5481 BE  Schijndel
KvK: 64067262
IBAN: NL03ABNA0410034444
BIC: ABNANL2A

Gratis parkeren in parkeergarage Lochtenburg op 200 meter van de praktijk. Route via Google Maps.

Consulten

Liselotte Coenen
AGB: 90068869
Zhong

Yan Schroën
AGB: 90024724
NVA: D0711

Ichelle van Dooren
AGB: 90071282
NVA: D4306