Skip to main content

Acupunctuur

Acupunctuur is een natuurlijke, veilige en effectieve behandeling. De naam acupunctuur stamt af van het Latijnse “acus punctura”, dat letterlijk “naald steek” betekent. Bij een acupunctuurbehandeling worden hele dunne naalden op zogenaamde acupunctuurpunten in het lichaam gestoken.

Uiteenlopende klachten variërend van vermoeidheid, pijn of hooikoorts kunnen met acupunctuur worden verholpen of verlicht. Zo zijn er acupunctuurpunten die pijnstillend werken doordat door het prikken stoffen in de hersenen worden vrijgemaakt (endorfines) die een zelfde werking hebben als pijnstillers.

Bij welke klachten?

Behandelmethode

Acupunctuur is een meer dan 3000 jaar oude behandelmethode. Er wordt gekeken óf en in welke mate er sprake is van dysbalans in het gehele lichaam. Dit doen we onder andere door het onderzoeken van uw klachten en de mogelijk onderliggende relatie.

Voor het onderzoek en en bij de behandeling wordt gebruik gemaakt van specifiek (acupunctuur)punten op het lichaam. Bij het aanprikkken van de juiste combinatie van deze punten wordt er een prikkel gegeven, waarmee het lichaam wordt aangezet om zijn natuurlijke balans te herstellen.

Over de behandeling

Akelig of eng idee?

Misschien vindt u acupunctuur of het prikken met naalden een akelig of eng idee. Het prikken gebeurt met heel dunne en buigzame steriele wegwerpnaalden, waardoor het prikken zelf niet of nauwelijks pijnlijk is. Nadat de naald is gezet, kunt u eventjes een tinteling voelen.

Hoe lang de naalden moeten blijven zitten, hangt een beetje van uw klacht af. Bij ooracupunctuur gebruiken we soms ook “verblijfsnaaldjes” of “korreltjes” die zelfs een week kunnen blijven zitten.

Bekijk een uitleg van de NVA
Oxrider Clinic

Contact

Oxrider Clinic

Kloosterstraat 4
5481 BE  Schijndel
KvK: 64067262
IBAN: NL03ABNA0410034444
BIC: ABNANL2A

Gratis parkeren in parkeergarage Lochtenburg op 200 meter van de praktijk. Route via Google Maps.

Consulten

Liselotte Coenen
AGB: 90068869
Zhong

Yan Schroën
AGB: 90024724
NVA: D0711

Ichelle van Dooren
AGB: 90071282
NVA: D4306