Skip to main content

De behandeling

Het onderzoek en de diagnose

Bij uw eerste bezoek is het belangrijk om eerst tot een goede diagnose komen. Dit doen we op basis van een Chinese diagnose. Hiervoor houden we een intakegesprek (de anamnese) en voelen we de pols en bekijken we uw tong en naar uw lichaamshouding.

Een Chinese diagnose is altijd heel persoonlijk en ook de samenstelling van het kruidenrecept, stemmen we op iedereen persoonlijk af. De kruidenformule bestaat meestal uit meerdere kruiden, die door hun interactie elkaar versterken, elkaar sturen maar ook eventuele bijwerkingen elimineren.

Yan is een afgestudeerd herbalist, heeft een uitgebreide kruidenkennis en begrijpt hoe hij de kruiden het meest effectief kan inzetten. We maken zo min mogelijk gebruik van standaardformules en stellen voor iedereen het meest optimale recept samen. Het kan dus voorkomen dat mensen met dezelfde klachten toch een verschillend recept krijgen.

Het eerste recept dat we uitschrijven is meestal voor drie weken. Eventueel wordt tijdens het verloop van de behandeling het recept nog aangepast. Ook houden we bij welke veranderingen optreden. Verbeteringen zijn over het algemeen direct merkbaar, maar het lichaam heeft wat meer tijd nodig om zich volledig te herstellen. Bij chronische klachten zijn er dan ook vaak meerdere behandelingen nodig.

De voorgeschreven kruiden worden meestal geleverd in poedervorm. Hiervan moet u een aantal schepjes oplossen in water en dit mengsel drinkt u vervolgens op. Dit doet u dagelijks drie keer per dag totdat uw klachten zijn verdwenen of de gewenste situatie is bereikt.

De tong

Uw tong geeft veel informatie over uw gezondheid. Bij de tongdiagnose kijken we naar de vorm en naar de kleur van uw tong, maar ook of er veel of weinig aanslag op zit. Verder ook nog naar de vochtigheid van uw tong en of er er kloofjes of pukkeltjes op zitten.

De pols

Het voelen van de pols is voor ons een belangrijk onderdeel van de diagnosediagnose. We luisteren niet alleen naar het kloppen van uw pols, maar voelen bij elk polsgewricht op drie plaatsen en op drie verschillende diepten. De gemeten spanning, breedte, diepte en snelheid geeft ons veel informatie over de hoeveelheid en de kwaliteit van de energie in de verschillende organen.

Oxrider Clinic

Contact

Oxrider Clinic

Kloosterstraat 4
5481 BE  Schijndel
KvK: 64067262
IBAN: NL03ABNA0410034444
BIC: ABNANL2A

Gratis parkeren in parkeergarage Lochtenburg op 200 meter van de praktijk. Route via Google Maps.

Consulten

Liselotte Coenen
AGB: 90068869
Zhong

Yan Schroën
AGB: 90024724
NVA: D0711

Ichelle van Dooren
AGB: 90071282
NVA: D4306