Skip to main content

Kruiden

Het gebruik van planten en plantenextracten voor de bevordering van de gezondheid is al heel oud. Zo oud als de geneeskunde zelf. Een derde van de wereldbevolking maakt gebruik van deze geneeswijze. In geneesmiddelen nemen planten en kruiden al duizenden jaren een uiterst belangrijke plaats in. In China wordt nog steeds het grootste deel van alle aandoeningen met Chinese kruidengeneesmiddelen behandeld. U kunt hier zelf uw consult inplannen.

Bij welke klachten?

Traditionele Chinese geneeskunde

Chinese kruidengeneeskunde of Chinese kruidentherapie is één van onderdelen van de tradionele Chinese geneeskunde (misschien wel het belangrijkste) en is al vele duizenden jaren oud, ouder dan de acupunctuur. Chinese kruidengeneeskunde is natuurlijk, veilig, effectief en heeft geen bijwerkingen. Kruidentherapie kan als op zichzelf staande therapie worden ingezet of ter ondersteuning van acupunctuur en Tuina massage.

Over de behandeling

Onderzoek & preventie

In China wordt er nog steeds veelvuldig onderzoek gedaan naar toepassingen van kruiden en kruidenpreparaten. De meeste Chinese ziekenhuizen hebben een aparte afdeling kruidengeneeskunde en een kruidenapotheek. Moderne technieken en onderzoeken worden aangewend om de oudste geneeskunde toegankelijk te maken.

Een groot stuk van de kracht van de Chinese geneeskunde en dus ook van kruidengeneeskunde ligt in de preventie van ziekten. Er zijn dan ook middelen en behandelingen om de gezondheid te bevorderen, de levenskwaliteit te verbeteren, de weerstand tegen ziekten te vergroten en de levensduur te verlengen. Klachten die met kruidentherapie verholpen of verlicht kunnen worden, zijn onder andere huidaandoeningen (acné, eczeem, lichen, psoriasis), constipatie, PMS-klachten, ME, MS, psychische klachten en slaapproblemen.

Oxrider Clinic

Contact

Oxrider Clinic

Kloosterstraat 4
5481 BE  Schijndel
KvK: 64067262
IBAN: NL03ABNA0410034444
BIC: ABNANL2A

Gratis parkeren in parkeergarage Lochtenburg op 200 meter van de praktijk. Route via Google Maps.

Consulten

Liselotte Coenen
AGB: 90068869
Zhong

Yan Schroën
AGB: 90024724
NVA: D0711

Ichelle van Dooren
AGB: 90071282
NVA: D4306