Skip to main content

Natuurapotheek

De NatuurApotheek is een bijzonder bedrijf, een erkende apotheek, welke als doel heeft de hoogste kwaliteit natuurlijke geneesmiddelen tegen de laagste prijs aan te bieden. Onze filosofie is dat een effectieve therapie voor de patiënt alleen gewaarborgd kan zijn na tussenkomst door een specialist. Wij verwijzen patiënten altijd naar een gespecialiseerde voorschrijver voor het stellen van de diagnose en het bepalen van de medicatie.

De NatuurApotheek maakt vervolgens een bereiding op maat op natuurlijke of orthomoleculaire basis. Door continue de voorgeschreven therapie bij de patiënt te volgen kan de specialist bepalen of het wenselijk is de therapie te herhalen of bij te stellen. Door deze werkwijze – bereiding op maat op voorschrift van een specialist – streeft de NatuurApotheek ernaar de patiënt zo snel mogelijk terug te brengen in een gezonde balans.

Bekijk website

Karin Giebel

Nadat ik zelf veel baat had bij acupunctuur werd ik gegrepen door de andere, holistische manier van denken; de gedachte dat lichaam, geest en de omgeving van de mens niet los te zien zijn van elkaar. Het bevestigde wat ik zelf voelde en ik werd nieuwsgierig naar de achtergronden. Allereerst heb ik een basiskennis Chinese taal geleerd en me verdiept in de Taoïstische filosofie.

Daarna ben ik Tai Ji Chuan, een Chinese bewegingsleer, gaan beoefenen. Vervolgens heb ik de opleidingen Acupunctuur, Westers Medische Basis en Kruidentherapie aan de Academie Qing-Bai afgerond. Hierna heb ik me verder verdiept in de Klassieke werken, de Shang Han Lun en de Jin Gui Yao Lue en blijf ik me verder bekwamen, want men is nooit uitgeleerd!

Bekijk website

Bart Krekels

Ik ben Bart Krekels en ik ben geboren op 26 december 1973 in Geleen. Na de middelbare school heb ik fysiotherapie gestudeerd en nadat ik zo’n 10 jaar in Nederland, Duitsland en Zwiterland als fysiotherapeut werkzaam ben geweest, ben ik me gaan toeleggen op acupunctuur. Vanaf het allereerste moment dat ik met acupunctuur in aanraking kwam, was ik in de ban van deze vorm van geneeskunde. Zowel door de filosofie erachter, de manier van werken en natuurlijk ook door de resultaten die ik met acupunctuur kan bereiken.

In 2007 ben ik begonnen met de opleiding voor acupunctuur aan de Traditional Chinese Medicine Academie (TCMA) in Utrecht. In de zomer van 2010 heb ik deze opleiding met goed gevolg afgerond en in oktober 2010 ben ik gestart met mijn eigen praktijk voor acupunctuur in Therapiecentrum Valderenhof in Geleen. In de zomer van 2015 heb ik de twee-jarige opleiding tot herbalist (Chinese Kruidengeneeskunde) bij International Lectures afgerond en pas ik ook Chinese Kruidengeneeskunde toe in mijn praktijk.

Bekijk website

Steffi van der Laarse

Ik heb een aantal studies afgerond die op het eerste gezicht ver uit elkaar lijken te liggen maar in de praktijk juist mooi op elkaar aan blijken te sluiten. Diergeneeskunde, Veterinaire Chiropractie, Veterinaire Acupunctuur, Humane Acupunctuur, Advanced Certfiication in Veterinary Chinese Herbal Medicine, en de 3-jarige Chinese Kruiden Geneeskunde volgens de Systeemgeneeskundige Methode bij Yan Schroën.

Vanaf 2010 heb ik veelvuldig stage gelopen bij Yan Schroën, die ik dan ook mijn leermeester noem. Sinds 2016 ben ik werkzaam in een humane praktijk in de omgeving van Zeist. Ik heb veel plezier in lesgeven en ben als docent Veterinaire Acupunctuur verbonden aan de OTCG in Antwerpen.

Door de reguliere westers medische achtergond enerzijds en studie van de Chinese Medische Filosofie anderzijds ben ik goed geplaatst om de misverstanden te identificeren tussen beide werelden. Met name de Chinese Medische Filosofie uit leggen aan mensen die al dan niet westers medisch onderlegd zijn is mij een groot genoegen, mogelijk gemaakt door de fascinerende inzichten die Yan mij daarin heeft gegeven.

Arthur van de Broek

Sinds 1985 ben ik acupuncturist volgens de Traditional Chinese Medicine. Mijn streven is de Chinese filosofie te verenigen met de levensfilosofie van eenieder.

Tevens werk ik met de Shen-Hammer Polsdiagnostiek, Abdominal Acupuncture volgens Tuvia Scott, Auriculo Medicine ofwel Franse ooracupunctuur, Japanse schedelacupunctuur volgens Yamamoto en Selica kleurentherapie.

Als westerling zal ik nooit als een klassieke TCM-er kunnen werken, echter de Tao heeft mij geraakt en dichter bij mijn eigen geloof gebracht. 
Acupunctuur is niet te leren uit de boeken; het zijn de oprechte ontmoetingen met mensen die mij en hen verder helpen. En ik ben ervan overtuigd dat hij, die de naald integer weet te gebruiken, tot iets werkelijks aanzet.

Bekijk website

Contact

Oxrider Clinic

Kloosterstraat 4
5481 BE  Schijndel
KvK: 64067262
IBAN: NL03ABNA0410034444
BIC: ABNANL2A

Gratis parkeren in parkeergarage Lochtenburg op 200 meter van de praktijk. Route via Google Maps.

Consulten

Liselotte Coenen
AGB: 90068869
Zhong

Yan Schroën
AGB: 90024724
NVA: D0711

Ichelle van Dooren
AGB: 90071282
NVA: D4306