Skip to main content

Bij welke klachten?

Chinese kruiden worden van oudsher gebruikt om het lichaam in balans te brengen. In China werden en worden kruiden daarom vaak ook preventief toegepast. In het Westen gaan we meestal pas naar de dokter of beginnen we pas met een behandeling bij ziekte. Echter in de Traditionele Chinese geneeskunde is de preventieve gezondheidszorg net zo belangrijk als de genezende gezondheidszorg.

Diverse klachten

Chinese kruiden zijn geschikt voor de behandelijk van zeer diverse klachten. U kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan overgangsklachten, vermoeidheidsklachten, huidaandoeningen (zoals acné, eczeem en psoriasis), constipatie, PMS klachten of slaapproblemen. Maar ook wanneer uw energie laag is of uw weerstand iets minder is, zijn Chinese kruiden een goede manier deze tekorten aan te vullen. U hoeft dus niet perse ziek te zijn om met een Chinese kruidenbehandeling te beginnen. Soms is het juist verstandig om er op tijd bij te zijn.

Kruiden

Er zijn kruiden, die het lichaam voeden, verkoelen of juist verwarmen of kruiden die spieren voeden. Eigenlijk zijn er voor alle soorten klachten wel kruiden met de juiste specifieke eigenschap. Er wordt altijd een voor u unieke formule samengesteld, die op dat moment bij u past. Vaak wordt kruidentherapie gebruikt in combinatie met acupunctuur, omdat deze behandelingen elkaars werking versterken. Zie hiervoor de klachten zoals hier beschreven.
Heeft u bepaalde klachten en wilt u weten of u gebaat bent met kruiden, neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Oxrider Clinic

Contact

Oxrider Clinic

Kloosterstraat 4
5481 BE  Schijndel
KvK: 64067262
IBAN: NL03ABNA0410034444
BIC: ABNANL2A

Gratis parkeren in parkeergarage Lochtenburg op 200 meter van de praktijk. Route via Google Maps.

Consulten

Liselotte Coenen
AGB: 90068869
Zhong

Yan Schroën
AGB: 90024724
NVA: D0711

Ichelle van Dooren
AGB: 90071282
NVA: D4306